Kuytu kalp krizi belirtileri nelerdir?

Ayak Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı kokusu sosyal yaşantımızı ilk elden etkileyen bir durumdur. Bir çok tedavi yöntemi olmakla birlikte tek daimi çare yöntemi cerrahi müdahale gerektiren cana yakın sinir sistemini bloke etme yöntemidir.

Ayak kokusu günlük yaşantıda neredeyse herkesin başına gelmesinden korktuğu, utanıp sıkıldığı bir durumdur.Sosyal yaşamı etkileyen ve başa gelmesi durumunda insanı sıkıntıya sokan, öz güvenini zedeleyen ayak kokusu fiilen sanıldığı dek kolay değildir. Kayda Değer sağlık problemleri arasında görülen üçgenin taban olmayan kenarı kokusu doktorlar kadar çare edilmesi gereken bir hastalıktır.

Ayak kokusunun nedeni aslen ayaktaki terlemeye dayalı fazla bakteri üremesi ya da mantar oluşumuna dayanır. Fazla nadir olarak görülse de bu hastalığın bazı kanserlerin belirtisi olabileceği de doktorlar kadar bildirilmekte. bununla beraber troid, şeker hastalığı gibi sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor. Çoğunlukla etap kokusunun aşağı ayrı hastalıklara dayanan bir niçin bulunamasa da gerginlik ve bezginlik altındaki insanlarda da görülebiliyor.

Tedavi olunsa deha bacak kokusunu engellemek için tedbirler almak ileride oluşabilecek sorunları en üye indirir. Öncelikle her insan bacak konusunda hijyeni alışkanlık haline getirmelidir. Günde en az bir kere ayaklar ılık su ile yıkanmalıdır. Bağlı oysa giyecek konusunda da tedbirli olmanız lüzum. Üremek için karanlık ve sıcak yerleri seven bakteriler için yapay deri ve plastikten yapılan ayakkabılar oldukça verimli yerler. Uzmanlar nefes bölge pamuklu çorap ve hakiki deri pabuç kullanımının mantar ve bakteri üremesini alıkoymak için birincil adım olduğunu söylemekte.

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir? 

Birçok insanın felakete uğramış olduğu bu anlayışsız durumun halk aralarında çoğu çözümü var. Menekşe yağı, şifalı bitkilerden yapılma kremler, kına yanmak, pudralamak daha bulabileceğiniz onlarca çözümden yalnızca bazıları. Bu çözümler üçgenin taban olmayan kenarı terlemesini engellemek ya da kokuyu buhran amacı güderler. Fakat bu çözümler kulaktan dolma olmakla beraber sorunun köküne inmediği için genelde etkili olmamakta, etkin olsa dahi kısa süreli ve verimsiz çözümler sunacaktır katiyen reel bir tedavi yöntemi değildirler. En güvenilir ve etkili yol bir hekime belirmek ve tedaviye aralıksız devam etmektir. Maalesef tedavi kısa süreli değildir ve çoğunlukla hastalar bir süre sonra pes eder ya da farklı yollara başvurma eğilimi gösterirler.

Tıpta da çoğu çare seçeneği önümüze sunulmakta. Doktorlar kadar tek daimi çare olarak görülen, cerrahi bir müdahale gerektiren ve pozitif faal olan cana yakın sinir sitemini kapamak hastalar tarafından ara sıra seçim edilmekte. Tek kalıcı tedavi yöntemi olan bu seçenek hastaları azıcık korkuttuğu ve somut olarak da herkesin karşılayamayacağı bir yöntem olduğu için halk müziği çoğunlukla geçici tedavileri tercih etmektedir. Bu geçici çare seçeneklerinde ise SGK göre karşılanan alüminyum klorid taşıyan su ve losyon kullanımı, yalnızca bir takım üniversite ve özel hastanelerde yer alan hastanın el ve ayaklarına suyun içerisinden içten elektrik akımı verilerek uygulanan iyon torofez tedavisi ya da diğer bir seçenek olarak botoks göze çarpmaktadır. Oysa bunlar arasından en kısa olan botoks zeka 6-7 ay aralarında çözüm sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.