Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Şeker hastalığı nedir? Besinlerden elde edilen veya karaciğerdeki depolardan kana salınan glikoz, insülin hormonu yardımıyla hücre içine girer ve orada enerjiye dönüşür.Şeker Hastalığı yani Diyabet, işte bu insülin hormonunun vücutta yeterli düzeyde ya da hiç bulunmamasından kaynaklanan bir hastalıktır.

Şeker hastalığının nedenleri: Vücutta insülin eksikliği durumunda besinlerden elde edilen glikoz depolanamaz ve kullanılamaz. Kullanılamayan glikoz kanda birikir ve bu da ölüme kadar varabilecek etkilere yol açabilir.

Şeker hastalığının belirtileri: Aşırı idrara çıkma, yorgunluk, susama, kilo kaybı vb. gibi belirtiler Şeker hastalığı yani diyabet habercisi olabilir. Şeker hastalığı; görme kusuru, felç, kalp hastalıkları, yaraların iyileşmesinde gecikme, böbrek hasarı gibi yan etkilere yol açabilir. Yaşlılarda şeker hastalığı, gençlere oranla daha fazla görülür. Şeker hastalarının en büyük şikayetlerinden birisi de kilo alımıdır.

Şeker hastalığı tedavisi: Tedavide genellikle vücutta tarafından yeterince üretilemeyen insülin hormonunu dışardan takviyelerle sağlanmasına çalışılır. Fakat bu tedaviler kalıcı değildir. İlaç tedavisinin yanı sıra bazı şifalı bitkilerin insülin hormonunu arttırıcı etkileri olduğu bilinmektedir ancak hiç bir ilaç ya da bitkisel besin takviyesi bilinçsizce ve kulaktan dolma bilgilerle kullanılmamalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.