Omuz Ağrısı Neden Oluşur?

Omuz ağrısında öncelikle yapılması gereken bu rahatsızlığın nedeninin belirlenmesidir. Omuz ağrısı, iltihaplı romatizmalara yada kol ve omuz bölgesini çok kullanmaya bağlı olarak artabilmektedir. Romatizmal ağrılarda ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Omuzu kötü ve aşırı kullanmaya bağlı olarak oluşan omuz ağrılarında ise; hasta bu konuda bilgilendirilmeli neler yapıp yapmamasını öğrenmeli ve spora yönelmelidir. Günümüzde aşırı bilgisayar kullanımı omuz ağrılarını tetikleyen en önemli nedenlerden biridir. Bilgisayar başında geçirilen zamanda kollara aşırı yüklenildiği takdirde omuzlarda ağrı meydana gelir. Bu nedenle bilgisayar başında geçirilen zaman en aza indirilmelidir.

Omuz ağrısı ciddi bir rahatsızlıktır. Kişinin depresyona girmesine bile neden olabilir. Giyinmeyi soyunmayı etkileyecek kadar bir omuz ağrısı varsa doktora başvurup düzenliilaç kullanılmalıdır. Omuz ağrılarında ilk tedavi, buz tedavisidir. Hasta gün içinde 5 defa yirmişer dakika buzları saracağı ince bir bezle omzuna buz torpalarını uygulamalıdır.

Omuz ağrılarına karşı evde uygulanabilecek yöntemlerde vardır. Öncelikle ev buna göre ayarlanmalıdır. Elimizin başımızdan yukarı çıkmamasına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle de mutfakta tencere ve tabakları üst raflara değil daha alçak raflara koymalıyız. Perde takmak cam silmek gibi omuza etki eden hareketleride bir süre yapmamalı, bu konularda başkalarından yardım almalıyız. Yani elimizi baş seviyesinden yukarda durduracak hareketlerden çekinmeliyiz. Yine evde basit omuz egzersizleri yapılabilir. Bunun için doktorun önerdiği hareketleri uygulayabiliriz. Dik oturmalı, bir kola ya da ele dayanarak oturmamalıyız. Omuz ağrısında uykudaki pozisyonumuz bile çok önemlidir. Uykuda da bir kolun üstüne yatmak, ya da eli baş altına koyarak uyumak omuz ağrılarına neden olabilmektedir. Bu nedenle yatarken koltuk altına küçük yastıklarla destek yapıp uyumak omuz ağrılarını gidereceği gibi oluşmasına da engel olabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.