Enfeksiyondan Uzak Bir Tatil İçin Bunlar Durum!

Enfeksiyondan Uzak Bir Tatil İçin Bunlar Durum!

Enfeksiyondan uzakta bir tatil için bunlar durum! Yaz döneminde hava sıcaklığı ve fazla nem yüzünden bir takım afiyet problemleri görülebiliyor. Özellikle yaz aylarının son günlerinde tatil planları yapan kişilerin epeyce dikkatli olması gerekiyor.

Pak olmayan deniz ve havuz kullanımı yüzünden ciddi sıhhat problemleri yaşanabiliyor. Bu durumdan da en fazla kadınlar etkilenebiliyor. Bu sebeple ortak kullanılan havuzlarda, sakin ve lekeli sularda asla yüzülmemesi gerekiyor. Somurtkan takdirde enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riski artabiliyor.

Iki Taraflı kullanım alanları enfeksiyona yol açabilir

Havuz ve deniz gibi çoğu kişinin müşterek kullandığı alanlar, temiz tutulmadığı takdirde sağlık durumu problemine yol açabilir. İnsan vücudundan meydana çıkan ter, tükürük, idrar, dışkı gibi bazı maddeler ya da artıklar suyun kirlenmesine niçin olan faktörlerdir.Birçok mikroorganizma da kirliliği oluşturur. Suya karışan mikroplar gövde ile bağlantı ettiğinde ise enfeksiyonlara sebep olabilir.

En sık görülen sistit

Bağışıklık sisteminin savunmasız kaldığı durumlarda gözlenir. Özellikle gerginlik, fena beslemek, gövde hijyenine uyarı etmemek, pak olmayan deniz ve havuzlarda yüzmek sistite yakalanma riskini artırır.

Mikropların idrar yoluna girmesiyle iltihaplanma oluşur ve mikroplar mesaneye yayılarak yerleşebilir. belirtileri; idrar esnasında ağrı-yanma, sık idrara çıkma, indirimli idrar yapma, karın-kasık ağrısı, kramp, bulantı-kusma ve ateştir. Sistit hastalığı antibiyotik ile çare edilir. Kronik enfeksiyonlarda çare uzayabileceğinden uzman doktor göre zorunlu çare programı düzenlenmelidir.

Vücudunuz nemli kalmasın

Genital bölgenin sıcaklık yükselmesine yan ıslak kalması sonucu genital enfeksiyonları özelikle de mantar enfeksiyonlarında büyüme olur. Genital bölgedeki florada oluşan dengesizlik mikroorganizmaların çoğalmasını tetikler.

Ayrıca sentetik çamaşırlar, sıkı ve sıcacık giysiler de enfeksiyon riskini arttırır. Havuzdaki klorların, vagen florasında dengesizlik yapması sonucu enfeksiyonlar daha sık gözlenir. Yanma, kaşıntı, akıntı, kızarıklık ara sıra de şişlik en keskin belirtileridir. Tedavi ise enfeksiyonun etkenine yönelik spesifik olarak uygulanır.

Enfeksiyonlardan uzak bir tatil için…

Kadınların enfeksiyonlardan uzaktan gizli bir tatil geçirmeleri için; iyi beslenmeleri, bol sıvı-su tüketmeleri, nemli giysi veya mayo/bikiniyi uzun zaman üzerlerinde bekletmemeleri, kullanılan iç çamaşırlarının da pamuklu olmasına itina gösterilmeli ve kişisel hijyene uyarı edilmelidir.

 

Tatil esnasında genital alan enfeksiyonuna yakalanan kadınların temizliğinden kesin olmadıkları havuzdan uzak durmaları yardımsever olur. Ama denize girmeye devam edebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.