Selülit Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Selülit, deri altında biriken yağ hücrelerinin toksinler ve fazla suyla bir arada olma hali olarak tanımlanan sağlık sorunudur. Vücuttaki kan dolaşımı yavaşlamaya başlamışsa ciltte selülit denilen portakal kabuğu görünümünde bir yapı oluşur.

Selülitin Sebepleri, Nedenleri Nelerdir?

Selülitin oluşması için birçok farklı potansiyel nedeni vardır. Ancak, öncelikli olanlar:

Genetik faktörler

Yetersiz beslenme

Egzersiz eksikliği

Yetersiz kan dolaşımıdır.

Düzenli bir egzersiz rutini olmadan selülit görünümünü vücudunuzdan uzak tutmanı neredeyse imkansızdır. Yaptığınız tüm diler işlemler “düzenli egzersiz
yardımcıları” olarak tanımlanır.

Düzenli egzersiz yapmak kas kütlesinde artışa sebep olacaktır. Artan kas kütlesindeki kan dolaşımı egzersiz anında yoğunlaşacak ve bu sırada en az 5 kat daha fazla kan, arterler ve venler aracılığıyla akıp hızlanacak, bu da selülit görünümünün azalmasına yol açacaktır.

Haftada 3 kez, 30’ar dakika uygulanan dolaşım sistemini güçlendiren egzersizlerin birincil amacı da budur. Egzersizler selülitli bölgelerde dolaşımın artmasına ve kas hareketleri sayesinde kas tonunda gerginlik sağlayıp bir sıkı görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Selülit görünümü vücudun hemen hemen her bölgesinde oluşabilir. Özellikle kalça ve bacak bölgesi selülit görünümünün yoğunlaştığı yerlerdir. Egzersizler, düşük ağırlıklar ve sürekli tekrarlarla şekillendirilmelidir.

Hatalı beslenme alışkanlıkları selülit oluşumunu arttıran en önemli nedenlerden bir tanesi. Hızlı yaşam şartlarının size getirdiği yükler arasında beslenmeye her zaman istediğiniz özeni gösteremiyor olabilirsiniz. Önemli olan her koşula uygun akılcı seçimler yapmayı başarabilmek, selülit oluşumunu arttırdığından emin olduğumuz besinlerden uzak durma ve tedavide bize destek olacak besinlere beslenme planınızda yer verebilmek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.