şeker hastalığı belirtileri

Şeker Hastalığının Belirtileri

şeker hastalığı belirtileriHalk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet rahatsızlığı, kandaki şekerin hücrelere gitmemesi sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır. İnsülin hormonunun vücutta yeteri kadar salgılanmaması yada etkisini göstermemesinin bir sonucudur.

Şeker hastalığına yakalanan insanlar ne yazık ki herhangi bir şikayetin görülmemesi söz konusudur. Fakat yinede size vereceğimiz maddelerde şikayetleri olan kişilerin, kesin teşhis için bir sağlık kuruluşuna başvurması iyi olabilir.

Şeker hastalığı teşhisi için en az 8 saatlik aç kalmanın arından kan şekerine bakılmasıyla teşhis konur. Açlık kan şekeri 125 mg/dl’den fazlaysa şeker hastalığı vardır.

İki tür şeker hastalığı vardır. Tıp 1 ve Tıp 2 diyabet.

Tıp 1 diyabette kan şekerini düzenleyen insülin hormonu yeteri kadar salgılanmaz yada etkisiz olur. Bunun sonucunda yağ, karbonhidrat ve protein mekanizması hasar görür. Tıp 1 diyabette çok fazla su içme, sürekli idrara çıkma ve kilo verme gibi belirtiler görülür.

Tıp 2 diyabet ise genellikle 40 yaşının üzerindeki insanlarda görülmektedir. Obezite halinde bazı etnik gruplarda çocuk yaşta görülebilir. Bütün diyabet rahatsızlıklarının %85′ini oluşturur.

Genel şeker hastalığı belirtileri şu şekildedir ;

1- Fazla su tüketimi

2- Sürekli idrar giderme ihtiyacı

3- Fazla acıkma

4- Çok yemek yemeye rağmen halsizlik ve zayıflama

5- Yaraların geç iyileşmesi

6- Ciltte kaşıntı ve kuruma

7- Ayakta uyuşma ve karıncalanma

8- Görmede bulanıklık yaşama

9- Kadınlarda vajinal kaşıntı

10- Sürekli tatlı yeme isteği

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.