Ortakulak iltihabı, otitis media, Orta kulakta sıvı toplanması, iltihabı

Ortakulak iltihaplanması
Ortakulak iltihaplanmasi, otitis media
Ortakulak iltibaplanması burun boşluğu veya boğazdan ortakulağa açılan kanallardan (tuba auditiva, pharyngotympanic tube) yükselen bakteri veya viruslar iltihaplanmaya sebep olur. Ortakulak kulakzarı ile içkulak arasında içi havadolu olan bir organ kısmıdır.Nadirende kulakzarını yırtılması sonucu, buradan bakteri ve viruslar içeri girerek iltihaplanmaya sebp olabilir.

Ortakulak iltihaplanması büyük ağrı ve cerahatlanmaların akışına sebep olur. Şayet iltihaplar kulak zarının arkasında toplanır ve sertleşirse duyma kalitesini düşer ve ağrıdan uyuyamamaya neden olur. Burada sertleşen iltihaplar kulakzarını deler ve buradan iltihaplar dışarı akar. Ortakulak iltihaplanmasının hemen tedavi edilmesi gerekir, aksi halde buradaki enfeksiyon içkulağa vehatta beyine kadar zara verebilir.

Ortakulak iltihaplanmasının belirtileri:
1-) Batıcı ağrılar
2-) Kulakta basinç hissi
3-) Duyma kalitesinin düşmesi
4-) Kulak zarının patlaması sonucu önce buradan kanlı cerahat akar.
Bebeklerde bunlara ilavetten ağlama, kulağını karıştırma, az içme, yüksek ateş, kusma, başdönmesi, ve ishal gibi hallerde görülebilir.

Ortakulak iltihaplanması göşüse sürülen üşütme merhemleri ile tedavi edilebilir, bu merhemden bir miktar kulak arkasına vede içine sürülürse, buradaki kilcal kandolaşımını artırır. Böylece buradaki iltihaplar immun sistemi tarafindan yokedilir. Ortakulak iltihaplanmasına karşı en etkili doğal ilaçlar: ZYE preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek İksiri ile tedavi edilebilir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.