diş fırçalama teknikleri

Diş Fırçalama Teknikleri

Dişler insan hayatı için çok önemlidir. İkili ilişkilerde, iş hayatında ön plana çıkan bir bölümdür. Dişlerin sağlıklı ve güzel görünümü insanın karşısındaki insana verebileceği izlenimi olumlu yönde etkiler.

Dişler, rastgele gelişi güzel bir şekilde fırçalanmaz. Diş fırçalamanın bazı teknikleri vardır. Eğer kurallara uyulmazsa diş etinde aşınma ve sağlıksız bir ağız görülebilir. Bu durumda vücut dengesini bozabilir.

diş fırçalama teknikleriDiş Fırçalama Teknikleri

Orta sertliği olan bir diş fırçası üzerine fırçayı herhangi bir şekilde ıslatmadan, bezelye büyüklüğünde macun sıkıldıktan sonra üst çenenin arka kısmından başlayarak fırçanın yarısı diş etinde, yarısı dişte olmak kaydıysa nazik bir şekilde bastırmadan fırçalama yapılabilir.

Fırça fazla oynatılmamalıdır ve küçük daireler çizip, titreşim oluşturarak dişler fırçalanmalıdır. Üst çeneden aşağı doğru, alt çeneden yukarı doğru süpürme hareketi denilen hareketler yapılması gerekir. Bu işlemlerden sonra fırça bir boy ilerletilerek işlem tekrarlanabilir. Dişlerin bütün yüzeyi üstünde aynı işlem tekrarlanır ve fırçalama işi bitirilir.

Tamamen güzel bir temizlik elde edebilmek için diş ipi kullanmak gerekir. Diş ipinin ulaşabildiği bölümleri diş fırçasıyla temizlemeniz pek mümkün olmaz.

Dişler sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce günde iki kere yapılması gerekir.

Diş Fırçalamanın Püf Noktaları

1- Dişler fırçalanırken diş fırçası fazla bastırılmamalıdır.

2- Sağlıklı diş etlerine sert fırça, kanama gösteren diş etlerine ise yumuşak fırça kullanılması gerekir.

3- Fırçalama sırasında kan dolaşımına yardımcı olabilmek için diş etlerine masaj yapabilirsiniz.

4- Diş macununu fazla kullanmamanız çok önemlidir.

5- Kendi kendinize diş beyazlatma yöntemlerini kullanmayın. Düzenli diş fırçalamasında dişin tozu size uygun bir hale gelir.

Dişler çok önemlidir. Size verdiğimiz tavsiyelere uyarak sağlıklı ve beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.