Beyin kanaması, apopleksi, apoplexy, damar çatlaması

Beyinkanaması, apopleksi, apoplexy

Beyinde bir damarın çatlama veya tıkama sonucu meydana gelen kanamadır. Bu durum sonucu, burada kısmen beyin foksiyonlarında bozukluklar görülebilir ve bazende buradaki beyin hücreleri ölebilir. Beyin kanamasının bilinen üçtürü mevcuttur.

a-) Beyin içinden kanama (intracerabral hematom), burada beyin kanaması genelikle beyindamarlarının tıkanması sonucu olur ve zararıda oldukca büyüktür. Hastada tek taraflı felç ve bununla birlikte ağız köşesinin (bir tarafı ) sarkması görülür. Ayrıca konuşma-, hissetme-, dokunma-, tatma-, yutkunma-, ve görmebozuklukları vede başdönmesi, bulantı ve kusma hasılolabilir.

b-) Subarchnoidalkanama: Arachnoidal: beyin ve omuriliği saran üç zardan aradaki olanıdır. Subarchdominal: orta zarın altı anlamına gelir. Bu beyni saran zarlardaki damarların çatlaması veya tıkanması sonucu beyin kanaması olur. Bunun ana belirtisi ise aniden ortaya çıkan başağrısıdır.

c-) Subduralhematom: Beyin ve omuriliği saran üç zardan en üstte olnının altındaki kanamalar. Dura mater beyin ve omuriliği saran en dıştaki zarın adıdır. Bu zarda yarlanma sonucu kanama oluşur.
Beyinkanamasının sebepleri:

1-) Beyinkanamsına etkieden faktörlerden en önemlisi yüksek tansiyondur. Sürekli yüksek tansiyon damarların sertleşmesine neden olur ve şahıs en ufak bir zorlamada tansiyon yükselirse beyinkanaması olur.

2-) Kanın pıhtılaşmasındaki anormalikler ve kanı inceltici ilaçlar beyinkanamasına sebep olabilir.

3-) Bazı kişilerde damarhastalığı yanında, yanlış beslenme sonucu damarsertliği oluşur ve hastada sık sık beyin kanamaları görülür ve kişide sürekli beyin hücreleri öldüğünden , sürekli daha kötü duruma doğru sürüklenir.

Beyin için en iyi ilaç Gökçek İksirikanın pH?sını hafif alkalik faza doğru dönüştürür ve böylece asidozu önler. Böylece başta hipofizgudesi olmak üzere sağlıklı hormon salgılar ve serotonin hormonunun kayıbını önler. Vücudumuz serotonini aminoastlerden trytofandan (tryptophan) eldeeder ve bazı organlarda depolar. Kandaki homocysteın oranını yükselmesi (Methionin aminoasidi proteine dönüşürken ortaya çıkan artık maddedir)damarsertliğine sebep olur. Bu ise beyinkanamasının en öneli faktörlerindendir.
Homocysteın B6, B12-Vitaminleri ve folikasittarafından eliminedilir. B12-Vitaminleri ise bağısaklardaki faydalı bakteriler tarafından üretilir. Bağırsakflorasının bozulması (sağlıksız beslenme nedeniyle) ile birlikte homocystein oranı yükselir. Gökçek İksiri ve Gökçek Tonikbağırsak florasını yeniden en ideal konuma getirir ve dolaylı olarak beyin kanamasını önler. Ayrıca Gökçek İksiri, Gökçek Tonik ve ginkgo preparatlarıda beyin rahatsızlıklarına karşı en ideal olan bir doğal ilaçtır. Ayrıca arnika- alıç- ve sarımsak preparatlarıda kulanılır. Gökçek İksiri bağırsak florasını yeniden en ideal konuma getirir ve dolaylı olarak beyin kanamasını önler. Burada en etkili ürün Gökçek İksiridir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.