Selülitten Kurtulmak İçin Nasıl Beslenmeli

Toplardamar tıkanmasından husule gelen bir sorun olan selülit, bacaklarda portakal kabuğu gibi pıtırlı görünümü ile bilhassa kadınlar tarafından en çok yakınılan sorunlarındandır. Sadece estetik açıdan değil sağlıksal açıdan da selülit yok edilmesi gereken bir problemdir. Uzmanlar doğru beslenerek selülitleri yok edebileceğimiz ve selülit oluşumunu önleyebileceğimizi söylemekteler. Peki ama nasıl? Sizler için araştırdık…

Selülitten kurtulmak için doğru beslenme önerileri

1. Mümkünse her gün ( haftada en az 3 – 4 kez ) 30 – 40 dakika kadar düzenli olarak spor yapınız;

Bu sporun 20 dakikası ısınma olmalı, ısınma olmadan yapılan spor vücuda zarar verir, vücutta Laktik asit birikimine sebep olup selülit yıkımını engeller. Bununla birlikte vücutta yağ yakılması 20 dakikadan sonra başlamaktadır.

2. Spor sırasında ve gün içinde 2,5 – 3 lt su içiniz, içilen su böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayarak selülit yıkımını hızlandıracaktır. Bununla birlikte, 4 litreden fazla su içiminin elektrolit kaybına neden olacağı unutulmamalıdır.

Günde 3 fincan kadar bitkisel çaylardan içebilirsiniz. Bu çaylar (Meyan kökü, Ada çayı, Isırgan otu olarak tercih edilmelidir.)

3. Bitkisel sıvı yağları karışım şeklide tüketiniz. Gün boyunca kullandığınız yağ miktarına da dikkat ediniz.

Zeytin yağı veya fındık yağından birini + Ayçiçek veya mısırözü yağından birini + soya yağı veya pamuk yağından birini seçerek bu 3 yağdan oluşan karışımı tüketiniz. Böylece almış olduğunuz yağ asidi örüntüsü ve E vitamini gereksinmelerinize uygun hale gelecektir.

4. Bir yanda dokuları atık maddelerden temizleyen, öte yanda hücrelere besleyici maddelerin naklini çabuklaştıran Potasyum ve C vitamini kaynağı olan besinleri sıklıkla tüketmekte fayda vardır.
Günde 3 – 5 porsiyon Potasyum ve C vitamininden zengin muz, kayısı, kavun, karpuz, hurma, nar, kivi, yenidünya, kuru meyveler (kuru kayısı,kuru erik), turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt )gibi meyveler tüketilmelidir.

5. A vitamini ( havuç ) ve E vitaminleri ( tam tahıl tahıllar, bitkisel yağlar ) deriyi düzgünleştirir, magnezyum ( ıspanak, peynir, dil balığı, muz gibi ) metabolizmayı harekete geçirir, fosfor (süt , yoğurt, et , peynir, yumurta, kurubaklagiller, kavun, yağlı tohumlar) dokuları kuvvetlendirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.