Polen alerjisine karşı tedbirinizi alın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, polene karşı alerjisi olan kişilerin kuru ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Bahar aylarıyla birlikte sıklıkla görülen polen alerjileri hakkında açıklamalarda bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, polene alerjisi olanların doktora başvurması, alerji nedenlerinin tespit edilerek ona göre tedavi şeklinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

“ÇOCUK VE GENÇ ERİŞKİNLERDE DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR”

Mevsim geçişlerinde özellikle bahar aylarında polenlerin, astım hastalarını aşırı derecede etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Halk arasında bahar nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit ve alerjik astımı olanların bahar aylarında şikayetleri daha da artmaktadır. Vücudun duyarlılık göstermesinden dolayı özellikle çocuklarda ve genç erişkinlerde bu tür şikayetler daha fazla görülmektedir. Bu tür hastalarımızın kendi sağlıklarını koruması için bazı tedbirler alması gerekiyor. Polene karşı alerjisi bilinen hastalarımızın havanın kuru ve rüzgarlı olduğu zamanlarda dışarı çıkmamaları gerekiyor. Polen alerjisi olan kişilerin bahar mevsimi boyunca sık hapşırması, devamlı burun akıntısı, gözlerde yanma-batma, gözlerde sulanma gibi şikayetleri de olur. Bu tür şikayeti olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerekir. Alerji testlerinin yapılarak polen alerjisi olup olmadığının tespit edilmesi ve buna göre tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.