Kanser tanısı nasıl konur?

Kanser tanısı nasıl konur?

Hastanın veya doktorun gözlemlemiş olduğu kütle, olağandışı görünüm ve dağıtılmış belirtiler kanser tanısı koymada en önemli faktörler olduğu dek uygulanan kanser tarama testleri de kanser tanısı koymada tezgâhtar olan hususlardır….

Hastanın veya doktorun gözlemlemiş olduğu kütle, olağandışı görünüş ve farklı alanlara yönlendirilmiş belirtiler kanser tanısı koymada en manâlı faktörler olduğu dek uygulanan kanser tarama testleri de kanser tanısı koymada tezgâhtar olan hususlardır. Kanser hastalığının varlığını tanı etmede sıkça hastanın yaşayan olduğu şikayetler yani kanserin belirtileri kayda değer rol oynamaktadır. Dışarıdan sağlıklı görünen, kendinde bir aykırılık olmadığını sanan hastaların kanser tanısı için ise tarama testleri ile kanserin varlığı anlaşılabilir.

Kanser hastalığının belirtileri genellikle başka sorunlarla karıştırıldığı için bir takım kişiler bu belirtileri önemsemez ve hekime danışmakta geç kalırlar. Ancak şikayetleri hafife almamak ve zorunlu tetkiklerden dinmek gerekir. Kanserden kararsızlık edilen hastalara detaylı incelemeler ve acil testler uygulanır.

Devretmek bileyen, sürekli yeniden eden öksürük, seste kalınlaşma, kilo kayıpları, hazımsızlık, solunum yetmezliği, rektaldan kan gelme, cinsel ilişki esnasında kanama, cilt benlerinde kanama, idrarda kanama, bağırsaklarda türlü şikayetler gibi belirtiler ortaya çıktığında hekime danışmakta geç kalmayın. Kanser inatçı belirtiler gösterir. Bu tür inatçı şikayetleri olan hastaların hepsinde kanser saptanamaz, fakat kanser varsa bile erken evrede tanımlamak önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.