Hormon Bozukluğu Nasıl Anlaşılır ?

Hormonal dengenin bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkan hormon bozukluğu, salgılama problemi bulunan hormona göre bir takım şikayetler sonucunda anlaşılmaktadır. Hormon bozukluğunun anlaşılması için kişinin kendini çok iyi takip etmesi ve yaşadığı şikayetleri hekime olduğu gibi aktarması sonucunda yapılan bir takım tetkiklerle hormon bozukluğu tanısı konabilir.

Hormon bozukluğunun belirtilerini iyi bilirsek hormon bozukluğu sorunumuz olduğunu anlayabiliriz.

Eğer büyüme hormonu çok aşırı çalışırsa çok uzun boylu insanlar, kulaklarda, çenede, ellerde büyüme meydana geliyor. Buna bağlı olarak az çalıştığı zaman kısa boylu insanlarda boy uzamama sorunu oluşuyor.

Troid bezi az çalışırsa doğuştan kısa boylu olan insanlar, zeka seviyeleri düşük olan insanlar, algılama fonksiyonu düşük olan insanlar ortaya çıkıyor. Eğer aşırı derecede çalışacak olursa örneğin gebelik döneminde erken doğumlar meydana geliyor ve aşırı derecede kilo vermeler, gözlerin dışarı doğru fırlaması gibi belirtiler gözlemlenebiliyor.

Yumurtalıklardaki hormonlarda sorun olduğunda kadınlarda erken menopoz veya geç menopoz sebepleri olabiliyor. Yumurtalıkların iyi çalışmaması durumunda kısırlık, tüylenme, kilo alma, tansiyon, vs. birtakım problemler ortaya çıkıyor.

Böbrek üstü bezlerini alacak olursanız aşırı derecede strese bağlı olarak çok kortizon tüketmeye, çok kortizon tüketmeye bağlı olarak böbrek üstü bezi yetmezliği ki yine 20. yüzyılın hastalığı adrenalfatik veya böbrek üstü bezi yorgunluğu gibi tablolar ortaya çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.