Dil sararması niçin olur?

Dil sararması niçin olur?

Dil Sararması Niçin Olur?: Dildeki sararmalar ve renk değişimleri böylece fazla kişinin başına gelen sağlık problemlerinden bir tanesidir. Dil sararması nedenleri aşağı dil ve ağız ile alakalı sağlık durumu problemlerinin rolü bulunmaktadır. Grip başlangıcından tutunda, diyabet hastalığına değin uzanan sorunlar dilde sararmalara yol açan belirtiler gösterir.

Dil Sararması Niçin Olur?

Dildeki sararmalar ve renk değişimleri pek fazla kişinin başına gelen sağlık problemlerinden bir tanesidir. Dil sararması nedenleri altında dil ve ağız ile alakalı sağlık durumu problemlerinin rolü bulunmaktadır. Grip başlangıcından tutunda, şeker hastalığı hastalığına dek uzanan sorunlar dilde sararmalara yol açan belirtiler gösterir.

Dil Sararması Nedenleri

Ağız ve diş sağlığı uzmanları, dil üzerinde sararma olması nedenleri başında vitamin eksikliğinin geldiğini açıklamaktalar.

Vitamin eksikliği: Çoğalma, hücrelerin yenilenmesi, vücudun enfeksiyonlara karşısında dayanıklılık sağlaması ve ceset fonksiyonlarının uyumlu şekilde çalışmasını sağlamada rol oynayan vitaminler, vücutta eksikliği laf konusu olduğu vakit bir takım şikayetlerin ortaya çıkar. Bunlardan bir parça başına de dil üstünde sararma olmasıdır. Bilhassa de B12 vitamini eksikliği dil sararmasının nedenlerindendir.

Şeker Hastalığı: Ünsilün üretimi azlığından veya ünsülin etkisine karşı direnç ortaya çıkmasından meydana gelen diyabet hastalığının birincil belirtileri arasında dil sararması da yer almaktadır.

Astım: Solunum yollarında ortaya çıkan iltihap sonucunda solunum daralması ortaya çıkmasına astım hastalığı denilmektedir. Astımın en tipik belirtisi nefes alışverişinde zorlanmadır. Ancak belirtileri aralarında yaşanılan mikrobik sorun sebebiyle dil sararması da yer almaktadır.

Grip: Genellikle kış aylarında ya da mevsim geçişlerinde ortaya meydana çıkan grip hastalığında, vücudun direncinin azalması, vitamin kalması dil sararmasına niçin olan etkenlerden bir tanesidir.

Susuzluk: Uzun süre su içmemek, dil üzerinde sararmalara yol açan bir öteki faktördür.

Sigara: Sigara dumanının içindeki kimyasal maddelerde dil sararmasına yol açar.
Hormon ilaçları: Hormonal sorunların tedavisinde kullanılan hormon ilaçları, uzun süre kullanıldığı vakit dil üzerinde sarı renk oluşumuna yol açar.

Folik asit eksikliği: Vücutta folik asit eksikliği ortaya çıktığı zamanda dil üstünde sararmalar görülür. Bilhassa de gebelerde dil sararması olmasının en büyük nedeni de folik asit eksikliğidir.

Dil sararması rahatsızlık belirtisi mi?

Dil sararması ara sıra bir takım hastalıkların sonucunda görülebilen bir şikayettir. Şeker Hastalığı ve ağız mantarı bunların başında kazanç. Dil renginde değiştirme olmasının aşağıda bağırsak hastalıklarının da rolü bulunmaktadır.

Bebeklerde dil sararması niçin olur?

Bebeklerde dil sararması ve dil renginde değişiklik antibiyotik kullanımından kaynaklıdır. Dağıtılmış afiyet sorunlarının tedavisinde hekim kadar önerilen antibiyotik ilaçlar, bebeklerin dilinde sararmaya neden olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.