cep telefonunun zararları ve korunma yolları

Cep Telefonunun Zararları Ve Korunma Yolları

cep telefonunun zararları ve korunma yollarıCep telefonlarının sağlığa olan zararları; ve cep telefonlarının aslında gerçekten sağlığa zararlı olup olmadığı yönünde yapılan araştırmalarda, önceleri cep telefonunun sağlığa zararlı olduğu bilgileri verilir; ve beyin tümörlerine neden olduğu söylenirken; daha sonraki zamanlarda ise, kulaklıkla konuşulduğu takdirde, cep telefonunun sağlığa zararının olmadığı söylendi. Ancak yaklaşık 2 haftadır, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalar ile, cep telefonunun sağlığa zararlarının olduğu kanıtlandı.

Cep telefonları ile konuştuğumuz her an, mikrodalga radyasyona maruz kalıyoruz. Ve bu mikrodalga radyasyon, bizim beyin hücrelerimizin zamanla ölmesine neden oluyor. Mikrodalga radyasyonun, erkekler için ise, özellikle spermler ile alakalı sorun yaratabileceği belirtiliyor. Günlük 2 saat cep telefonu ile konuşan erkeklerin spermleri %30, 4 saat cep telefonu kullanan erkeklerin spermleri ise %40 oranında azalıyor; ve buna göre, erkeklerin çocuklarının olması da azalmış oluyor. Erkekler, cep telefonunun zararları nedeniyle azalan sperm sayıları ile, çocuk sahibi olabilseler dahi, hamilelik sırasında, bebeklerin DNA yapısında ve bunun dışında hafızalarında bir takım sorunlar meydana geliyor.

Cep telefonu ile, 50 dakikadan fazla konuşulduğunda, cep telefonu, beyin hücrelerine zarar vermeye başlıyor; ancak zarar vermesi en kötü ihtimal olarak belirtiliyor. Bununla birlikte beyin hücreleri, cep telefonu ile ölmeye başlıyor. Bunun nedeni ise, mikrodalga radyasyon; ve cep telefonundan yayılan titreşimler…

Cep telefonunun zararlarından korunmak için neler yapılabileceğine bakacak olursak, cep telefonlarının, hiç bir şekilde, vücuda ya da başa doğru tutulmaması gerektiği, karşımıza çıkan ilk uyarıdır. Cep telefonu ile konuşurken, diafon kullanılması, kulaklık ve tüplü kulaklığın tercih edilmesi ya da hands free özelliğinden faydalanılması önerilmektedir. Sabit telefon kullanımına, mümkün olduğunca daha fazla önem vermek gerekmektedir.

Cep telefonunun zararlarından korunabilmek için alınabilecek önlemler arasında yer alan bir diğer önlem ise, cep telefonu ile konuşmasanız dahi, telefonun radyasyon yaydığı; bu nedenle de, cebinizde ya da göğsünüze yakın yerlerde bulundurulmaması gerektiğidir. Şunu da unutmamalısınız ki: cep telefonlarında sinyal zayıfken ya da çekmiyorken, yayacağı radyasyon oranı daha yüksek olmaktadır. Bu nedenle, böyle zamanlarda, cep telefonunuzdan, mümkün olduğunca daha uzak durmaya çalışmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.