Bu nedenler kadınların kalbini yoruyor!

Kadın kalbi neden yoruluyor?  İşte sizlere kadınların kalbini yoran nedenler…
Doğum yapmış olmak = kalp kası hastalığı
Bu durum doğumun ardından 5 ay içinde gelişiyor. Ve sonucunda kalp yetmezliğine neden olan kalp kası hastalığına neden oluyor. Bu hastalık 30 yaşın üzerinde olan çoğul gebelik yaşamış, öncesinde kalp kası ameliyatı geçirmiş, sigara kullanan ve beslenme yetersizliği olan kadınlarda gelişiyor.
Troid bozuklukları = kalbin yorulmasına neden oluyor
Guatr, kalp ritim bozukluklarının yaşanmasına zemin hazırlıyor. Eğer tiroid bezi az çalışıyorsa metabolizma yavaşlıyor. Bunun sonucunda da kişi kolay kilo alıyor, kolesterol ve diğer kan yağları da yükseliyor. Tiroid bezi fazla çalıştığında ise ortaya çıkan çarpıntılarla birlikte, aşırı hızlı atan kalp yoruluyor ve kalp yetmezliği meydana geliyor.
Küçük kalp = kalp krizi riski
Kadınların kalp damarlarının çapı erkeklere oranla daha küçük ayrıca kalp duvar kalınlıkları da daha dar. Bu nedenle kalp krizi geçiren kadınların kalp yetmezliğine girme ihtimalleri erkeklere oranla çok daha yüksek.
Bunların dışında, ilişkide yaşanan ayrılıklar, aşk acısı, stres ve iş yerinde yaşanan olumsuzluklar kadınların kalplerinin olumsuz yönde etkilenmesine neden oluyor.
Yağlı vücut = anjiyoyu zorlaştırıyor
Koroner anjiyografide görülen komplikasyon oranları da kadınlarda çok daha yüksek. Örneğin, kasık bölgesindeki kanamalar kadınlarda daha sık yaşanıyor.

Bu durumun en önemli nedeni ise kadınlarda yağ dokusunun daha fazla olması ve anjiyografi kılıfının çıkartıldığı atardamara anjiyografi sonunda yeterince bası uygulamasının daha zor olması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.