Beyinde Oluşan Tümörlerin Nedenini Hiç Merak Ettiniz Mi !

Beyinde tümör denildiği zaman anatomik ve klinik açıdan kafatası boşluğunun içerisinde gelişme gösteren kütleler olarak anlaşılmakta ve beyin tümörünün bu şekilde gelişimi dışarından beyne doğru baskı uygulanmasına yol açan ciddi bir sorundur. Beyinde gelişim gösteren bu kütleler bulunduğu yere, hücrenin tipine ve olgunluğuna göre farklı boyutlarda husule gelmektedir. Peki beyin tümörünün nedenleri nelerdir, buyurun yazımızdan öğrenelim.

Beyin tümörlerinin görülme sıklığı 100 bin kişide 3,8 ile 5,1 arasında değişir. Kansere bağlı ölümlerin yüzde 2,7’si beyin tümörlerinin sonucudur; ölüm endeksi her 100 bin kişide, erkeklerde 3,3, kadınlarda ise 2,3′tür. Beyin tümörleri çocukluk çağında kan kanserleri ve kötü huylu lenfomlardan sonra en sık görülen tümör grubunu oluşturur; bu yaşlarda rastlanan kötü huylu tümörlerin yüzde 20-25′i beyin tümörleridir.

Travma, virüs, ailevi yatkınlık gibi etmenleri ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar varsa da, bu tümörlerin kökeni halen bilinmemektedir. Bazı tümörler belirgin bir biçimde “embriyonal” ve doğumsal”dır; bazıları ise yaşamın ileri evrelerinde ortaya çıkar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.