Bebeklerde Uyku Problemleri

 

 

Bebeğinizin uykusu gelmediği sürece uyutmaya çalışmayınız. Bebeğinizin uykusunun geldiğinden emin olmalısınız. Bebeğinizi yarı uykulu bir şekilde yatağına koyarsanız uyuması daha kolay ve rahat olacaktır. Bebeklerin uyumamasının bir nedenine eğlenceden ve uyumayan insanlardan mahrum kalmasıdır. Bebeğinize evde bulunan herkesin uyuduğuna ve eğlencenin bittiğine inandırırsanız daha rahat ve kolay bir şekilde bebeğiniz uykuya dalacaktır.

Bazı bebekler uykuları gelmelerine rağmen uykuya dalamazlar. Ne kadar siz masal okuyup ninni söyleseniz, beşiğini sallasanız bile uyumaları 1 saat sürebilir. Eğer bebeğiniz ağrısı yoksa çocuğunuz tek başına uyumaya alışana kadar başında beklemeniz gerektiğinin göstergesidir. Her zaman bebeği kendi yatağında yatırın ve bebek sakin bir ortamda uyumaya çalışsın.

Bebekleriniz çok sık uykudan uyanıyorsa emzirmeniz gerektiğini söylemektedir. Ancak 6 aydan sonra bebek katı gıdalarla da beslenmeye başladığından bu uyanmalar gece’de en fazla 1-2 kez olacaktır. Bu uyanmalarda yemek verirseniz sorun çözülecektir. 9 aydan büyük bebeklerde gece uyanmaması ve tüm gece boyunca uyuması gerekmektedir. Eğer bebeğiniz hala uyanmaya devam ediyorsa bunun nedeni size ihtiyacı olmasıdır. Yetişkinlerde geceleri uyanırlar ancak çoğumuz uyandığımızı hatırlamayız tek yapmamız gereken bebeklerimize tek başına uyumaya alıştırmamız.

Bebekleriniz ağlar ağlamaz yanlarına gitmeyin. Onlara şans tanıyın. Kendi kendilerine susmalarını sağlayın. bazen kendiliğinden tekrara uykuya dalabilir ama eğer sizi görürse daha çok uykusu kaçacak ve sizin ilgilenmeniz gerekecek. çocuk her gece ağladığında ona süt vermeye çalışmayın. İlk önce uyutmaya çalışın eğer hala ağlıyorsa süt vermeyi deneyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.