Bebeğiniz Büyürken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir

Bebek temizliği oldukça önemlidir. Bebeğinizi silerek temizleyecekseniz oda sıcaklığının uygun olduğundan emin olmalısınız. Düz bir zemine yatırdığınız bebeğinizi silmek için pamuk ya da tülbent kullanabilirsiniz. Silerek temizlerken en sona bezli kısmı bırakmanız doğru olacaktır. Bebeğinizi sevmek isteyenler genelde ilk önce ellerine dokunurlar. Eğer elleri yeterince temiz değilse farkında olmadan mikropların bebeğinize bulaşmasına neden olurlar. Bunu önlemek için bebeğinizin ellerini, kıvrımlarının ve parmaklarının aralarına özen göstererek, temizlemeniz gerekir. Bebek temizliğinde cildi zaten hassas için tahriş olabilir. Alnını, yüzünü ve boynundaki kıvrımları nemli bir tülbentle ya da pamukla temizlemeli ve ardından kurulamalısınız.

Sabun bebeğinizin cildine zarar verebilir. Cildinin kurumasına ve bu nedenle çatlamasına sebep olabilir. Bunu önlemek için nemlendirme özelliği olan ya da bebekler için üretilmiş sabunları kullanabilir, daha fazla nemlendirme için de bebek losyonundan faydalanabilirsiniz.Bebeğinizin kulakları oldukça hassastır. Asla kulak pamuğu kullanarak ya da başka bir şekilde diplerine kadar temizlemeye çalışılmamalısınız. Bebeğinizin temizliğinde gözlerine çok dikkat etmelisiniz. Mutlaka pamuğu kaynamış ılık suya batırıp dikkatlice içeriden dışarı doğru, temizlemeli ve her göz için ayrı temiz bir pamuk kullanılmalısınız. Bebeğinizin sağlığında önemli olan bir diğer noktada beslenmesidir. Bebekler için emmek sadece açlığı giderme yolu olmadığından, aynı zamanda huzur bulup rahatlama yolu olduğundan dolayı huzursuz, gergin oldukları dönemde daha sık emmek isterler. Eğer yaşamınızda işe başlama, taşınma, bakıcı değişikliği gibi önemli değişimler varsa, bebeğiniz hasta veya diş çıkarıyorsa bu dönem memeden ayırmak için iyi bir dönem olmayacaktır. Eğer bebeğiniz 6 aydan küçük bir dönemde memeden ayrılmak zorunda kalırsa, biberon maması ile beslenmelidir. Bu sebeple, önceden hem mamaya hem de biberona alıştırmanız gerekecektir. Aşama aşama, her gün bir öğün emme yerine bir öğün biberona geçmek, biberon öğünlerinin sayısını giderek arttırmak uygun olur.

Bebeğinizin sağlığı için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeli, 6 aydan sonrasında uygun ek gıdalar başlanarak emzirmenin 12-24 ay sürdürülmesi gerekmektedir. Küçük bebeklerde yaygın olarak çoğu tamamen normal olan birçok problem görülür. Bebeğin ağlamasındaki en ufak bir değişiklik ise ters giden bir şey olduğuna işaret eder.

Bitkisel Tedavi, İbrahim Gökçek, Bitkisel Ürünler, Gökçek Gıda İlaç, şifa market 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.