Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Ağız Kokusu Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Her hastalık vücutta çeşitli sinyaller verir. Hastalıkların bu belirtileri doğrultusunda bir şeylerin ters gittiğini anlar ve doktora muayene olarak neden böyle bir sorun yaşadığımızı öğrenmek ve sorunu tedavi ettirmek isteriz. Ağız kokusu da bu tarz belirtilerden bir tanesidir. Peki, ağız kokusuna hangi hastalıklar yol açıyor?

Sabah ağız kokusu tüm bireylerde sabah uyanıldığında meydana gelir. Bunun sebebi, ağız içerisindeki bakterilerin ürettiği gazlar ve sindirim kanalında üreyen bir takım gazlar birleşince bu sabahki ağız kokusuna sebep olabiliyor. Ağız içerisinde 600’den fazla bakteri var ve bunlardan bazıları özellikle ağız kokusuna daha çok sebep oluyor. Özellikle dil sırtında üreyen bakteriler burada biriken yiyeceklerle birleşince ağız kokusuna sebep olabiliyor. Dişler fırçalanırken dil de fırçalanmalı. Ağız bakım gargaraları da ağız kokusunu azaltır

Dişlerini Fırçalarken Dil ve Dil Kökünü De Fırçalayın!

Uzman doktor diş fırçalama esnasında dil ve dil kökünü de unutmamak gerektiğini söylüyor. Ağız içi ve ağız dışı sebepler de ağız kokusu nedenleri arasındadır. Özellikle de diş ve diş etleri ile ilgili hastalıklar ağız kokusunun temelini oluşturur. Ağız hijyeninin yeteri kadar sağlanamaması, ağız bakımına önem verilmemesi, protez kullanan hastalarda ağız kokusu sebepleridir.

Ağız kokusu aslında çeşitli kulak patolojilerinden tutun akciğer hastalıklarına bronşit gibi, faranjit, tonsillit, bademcik taşı birikmesi, sinüzit, geniz akıntısına kadar pek çok hastalıktan kaynaklanabiliyor. sigara içmek, çok fazla çay ve Alkol tüketmek ağız kokusuna neden olabiliyor. Ağız kokusuyla beraber tat almama ve ağız kuruluğu da görülebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.